OVER HERES

Over ons:

Gymnastiekvereniging Heres is ontstaan uit het samengaan van twee verenigingen: Gymnastiekvereniging "Hercules", opgericht op 1 september 1909 en Gymnastiekvereniging "ESTO", opgericht op 1 juli 1942. De vereniging Heres is opgericht op 1 januari 1990. 

Het is een zeer actieve vereniging in Bodegraven, Zuid-Holland. 
Heres biedt een gevarieerd lesaanbod op het gebied van turnen, waaronder recreatie- en wedstrijdturnen, kleutergym (nijntje beweegdiploma), 55+ gym, conditietraining en freerunning. Lekker recreatief bewegen of je ontwikkelen op wedstrijdniveau, het kan allemaal bij Heres. Voor alle activiteiten geldt … plezier staat voorop. Een team van enthousiaste en gekwalificeerde trainers staat garant voor een deskundige instructie. Kijk voor meer informatie op de site. U bent welkom op een van onze lessen!

G.V Heres is lid van de KNGU ( Koninklijke Nederlandse Gym Unie)
Over veilig sportklimaat:

Sport is leuk om te doen en levert prachtige momenten op. Maar de mooie emoties die bij sport horen, kunnen soms ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. In de sport dien je je veilig en prettig te voelen en moet je jezelf kunnen zijn. G.V. Heres heeft  de zorg voor het creëren van een veilig sportklimaat. In de sport komt ongewenst gedrag helaas vaker voor dan men denkt. De actualiteit opent hiervoor keer op keer onze ogen.

Enkele maatregelen die G.V.Heres neemt:

1. Het aanvragen van een VOG

Een belangrijke maatregel is het verplicht stellen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor een begeleider ( docent, assistent, vrijwilliger, bestuursleden, commissieleden) 

2. Het aanstellen van een Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt binnen de sportorganisatie voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. De vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen binnen de organisatie; sporters, ouders, trainers, toeschouwer, bestuurders etc.  Bij G.V. Heres  zijn  Irene Bos ( bachelor pedagogiek) en Edmée Bos ( paramedicus en lid traumaopvangteam ziekenhuis) de vertrouwenspersonen.

3. Het hebben van aannamebeleid

 Aannamebeleid voor vrijwilligers is dat G. Heres een beeld krijgt van de vrijwilliger die een functie binnen de vereniging vervult. Je wilt natuurlijk dat de sporters binnen de sportorganisatie in veilige handen zijn. 

4. Het hanteren van gedragsregels voor begeleiders ( docenten, assistenten, bestuursleden, vrijwilligers, commissieleden)

De gedragsregels zijn door NOC*NSF opgesteld om ongewenst gedrag in de relatie sporter en trainer/begeleider te verkleinen. De KNGU heeft de gedragsregels opgenomen in het Huishoudelijk Reglement, hoofdstuk 7. Zie de onderstaande knop voor het lezen van dit reglement.
Trainers die een licentie(verlenging) aanvragen moeten verklaren dat zij zich aan deze gedragsregels houden. 



GEDRAGSREGELS
Share by: