NIEUWSARTIKELEN 2019-2020

Nieuwsartikelen 2019-2020

Beste leden, ouders/verzorgers van leden en ​leiding  Ik hoop dat het met iedereen goed gaat in deze coronacrisis.

1.Coronaupdate:Het sportseizoen hebben we gelukkig buiten kunnen hervatten.  De persconferentie van woensdag 27 mei jl.bracht ons het goede nieuws dat de binnensport -  onder strikte voorwaarden  - open mag op 1 juli mits de cijfers rond het virus dat toelaten. We verwachten dat rond 24 juni wordt besloten óf en hoe het binnen sporten  verantwoord  doorgang kan vinden.De komende periode werkt de KNGU samen met tientallen andere (binnen)sportbonden, sportkoepels en de Vereniging Sportgemeenten (VSG) onder leiding van NOC*NSF aan een protocol. Belangrijke punten daarin zijn: voldoende goede ventilatie, een maximale groepsgrootte en matig intensief sporten. Ook wordt het vangvraagstuk bekeken (‘fysieke hulp bij sportbeoefening’).

Zodra G.V. Heres het binnen sport kan hervatten krijgt u natuurlijk hierover bericht.

2. Wegens de coronamaatregelen hebben we voor dit sportseizoen de clubkampioenschappen 2020 geannuleerd.  De nieuwe clubkampioenschappen zijn weer in 2021.

3. Het jubileumfeest op 7 november kan wegens de coronamaatregelen niet het feest worden zoals we in gedachten hadden. Graag willen we dat iedereen kan komen kijken en niet op 1.5 meter afstand. Ook voor de voorbereidingen van het feest is meer nodig dan nu kan onder de coronamaatregelen. We hebben besloten het jubileumfeest te verplaatsen naar 2021: de nieuwe datum is 6 november 2021.

4.Voor de Algemene leden vergadering hebben we een nieuwe datum bepaald: Het bestuur nodigt de leden uit voor de  vergadering op woensdag 1 juli 2020 bij vd Gugten Porsche Service, Botter 11, 2411 NM Bodegraven.Voor de  uitnodiging klik HIER. De notulen van de vorige ALV  zijn U al eerder toegezonden.

Blijft gezond en samen staan we sterk in deze coronacrisis. Wij hopen u te zien op de ALV! Koffie staat klaar

EINDACTIVITEITEN 13 T/M 17 JULI: In de laatste week voor de zomervakantie zijn er leuke eindactiviteiten voor de leden onder andere:

  • voor de groep nijntje beweeglessen, groep peuters en groep 1 een gezellige activiteit in de Zustertuin 
  • voor groep 2 tm 8 een spannende vossenjacht door Bodegraven.

Sommige groepen blijven in de laatse week voor de vakantie doorsporten hetzij buiten bij VV Bodegraven op het sportveld of binnen in de sporthal van de Kuil. De leiding houdt jullie op de hoogte hiervan.

VEEL PLEZIER EN FIJN ZOMERVAKANTIE ! 

BINNENSPORT WEER MOGELIJK PER 1 JULI, PRIMEUR VOOR G.V. HERES in Sportcentrum de Kuil : vandaag 1 juli 2020 is de eerste dag dat officieel de binnensporten weer in de zalen mochten. Heeft G.V. Heres de primeur? Zij zijn gestart vandaag met hun nijntje gymles in de Kuil van 09.00-10.00 uur. Het was heel leuk buiten maar binnen kan er toch veel meer. Klimmen, klauteren, balanceren en weer zwaaien en hangen in de touwen en de ringen. Juf Mieke had nijntje er weer bij gehaald en die werd volop gekuffeld door de kleintjes. Iedereen volgde het protocol van Heres en SenW. Het ging prima.Uiteraard is het volgens de regels van Sport NOC*NSF

KIJK IN HET ROOSTER WELKE GROEPEN NOG MEER BINNEN GAAN SPORTEN

UPDATE BUITEN SPORT VOOR  OUDER-KIND GYM Fijn dat ook de allerjongsten jongsten weer bij Heres mogen sporten in deze coronacrisis! Weliswaar alleen in de buitenlucht , maar het begin is er. Nu ook volwassenen weer mogen sporten in de buitenruimte, is het mogelijk om ouder-kind gym aan te bieden.  Volgende week, vanaf 25 mei  beginnen voor jullie de buitenlessen. Afgelopen weken startten we al met succes de buitensport. In de eerste week voor de leden t/m 18 jaar en in de tweede week voor de ouderen vanaf 18 jaar. (Ik hoop dat weer de zon gaat schijnen dan kunnen we er extra van genieten). Ons huidige rooster vervalt, in plaats daarvan is het coronarooster opgesteld. De locatie is het kunstgrasveld van  VVBodegraven ( Groene zoom 2 ).We vragen iedereen om zich aan de voorgeschreven richtlijnen en veiligheidsmaatregelen van de NOC*NSF/KNGU en de aanvullende maatregelen van G.V. Heres  te houden.  Alleen dan kunnen we met zijn allen veilig sporten. Klik HIER voor de volledige uitnodiging


UPDATE  BUITEN SPORT: VOOR LEDEN VANAF 19 JAAR: Fijn dat ook de leden van 19 jaar en ouder  weer bij Heres mogen sporten in deze coronacrisis! Weliswaar alleen in de buitenlucht , maar het begin is er.

 Volgende week, vanaf 18 mei  beginnen voor jullie de buitenlessen. Deze week startten we met succes de buitensport voor de jongeren t/m 18 jaar. Mogelijk volgen ook de nijntje beweeglessen voor de allerkleinsten met één ouder.(Ik hoop dat het weer goed blijft dan kunnen we er extra van genieten). Ons huidige rooster vervalt, in plaats daarvan is het coronarooster opgesteld. De locatie is het kunstgrasveld van  VVBodegraven ( Groene zoom 2 ).We vragen iedereen om zich aan de voorgeschreven richtlijnen en veiligheidsmaatregelen van de NOC*NSF/KNGU en de aanvullende maatregelen van G.V. Heres  te houden. Alleen dan kunnen we met zijn allen veilig sporten.klik HIER voor de volledige uitnodiging


UPDATE BUITEN SPORT : Fijn dat we weer kunnen sporten in deze coronacrisis! Eerst starten we met de groep t/m 18 jaar, volgende week volgen (hoogstwaarschijnlijk) de oudere groepen.  Ik hoop dat het weer zo mooi blijft als nu dan kunnen we er extra van genieten.

Vanaf 11 mei gaat de gymsport buiten van start. Ons huidige rooster vervalt, in plaats daarvan is het coronarooster opgesteld. De locatie is het kunstgrasveld van  VVBodegraven ( Groene zoom 2 ).We vragen iedereen om zich aan de voorgeschreven richtlijnen en veiligheidsmaatregelen van de NOC*NSF/KNGU en de aanvullende maatregelen van G.V. Heres  te houden. Alleen dan kunnen we met zijn allen veilig sporten. klik HIER voor de volledige uitnodiging.


 BUITEN  SPORTEN : Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, sporten in de buitenlucht. Maar gymsport van binnen naar buiten verplaatsen op een veilige manier gaat niet zo maar:

-> Het kabinet heeft de gemeenten opgeroepen om deze sport mogelijk te maken en te organiseren, altijd onder begeleiding van buurtsportcoaches of het kader van sportaanbieders. De sportactiviteiten en de gedeeltelijke openstelling van sportaccommodaties zijn mogelijk op basis van de per 29 april geldende noodverordeningen. De gemeente is verantwoordelijk voor het handhaven van de noodverordening.     ->G.V. Heres organiseert en begeleidt en heeft de verantwoordelijkheid voor de sportactiviteiten zelf en het handhaven van het protocol. De gemeente maakt afspraken met G.V. Heres over hoe de eerste lijn van handhaving op sportaccommodaties vorm en inhoud moet krijgen.   ->G.V. Heres volgt het algemene sportprotocol van het NOC NSF en ook de aanvullende richtlijnen en adviezen voor de gymsport buiten van de KNGU (versie 28 april 2020)  Vanaf 11 mei als de basisscholen opengaan gaan wij dus buiten gymlessen aanbieden. Wij hebben er zin in! Houd de mail en/of website in de gaten voor de juiste lestijden, lokatie van het sportveld en volg de protocollen om veilig en gezond te kunnen sporten.

BLIJF VOLDOENDE BEWEGEN: Zeker in deze uitzonderlijke situatie, is het van groot belang voldoende te bewegen. Ook wanneer je gedwongen wordt steeds vaker thuis te blijven. Daarom volgen hieronder een aantal sport- en beweegadviezen in tijden van corona. Deze adviezen zijn afhankelijk van de actuele adviezen van RIVM/VWS, die leidend zijn.

                                     Klik HIER om verder te lezen.

BEWEEGTIPS VOOR DE JONGSTE  TURN(ST)ERS:  leuk om samen  met het gezin het nijntjes ABC te  doen. Doe de opdrachten die horen bij de letters van julie naam

                                 Klik HIER voor de volledige  alfabet kaart

UPDATE 29 MAART IVM CORONAVIRUS:Vanuit de overheid zijn er op maandagavond 23 maart 2020 verscherpte maatregelen ivm de coronacrisis per direct ingegaan. Deze unieke situatie zorgt ervoor dat er continue nieuwe informatie komt waardoor wij beslissingen nog niet kunnen maken of moeten aanpassen. Uiteraard blijven wij jullie updaten. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), open te stellen, geldt nog tot en met 6 april (aldus de rijksoverheid). Zeer binnenkort wordt wellicht door de overheid danwel de KNGU  bekend gemaakt of deze datum wordt verlengd.

Wat betekent dit voor G.V Heres? Klik HIER om verder te lezen...........

UPDATE 15 MAART IVM CORONAVIRUS: 

Voorlopig zijn er  t/m 6 APRIL  geen clubactivitetien.

Meer info zie:  Dutch Gymnastics coronavirus


Wat kun je wél doen naast de richtlijnen van het RIVM volgen? Fit blijven én de krachten bundelen. Daarom inspirereren wij jullie de komende weken. Klik op nijntje beweegoefeningen en een toffe challenge  ( aangeboden door de Dutch Gymnastics)

VOORLOPIG T/M 31 MAART GEEN CLUBACTIVITEITEN 

G.V. Heres volgt de landelijke oproep van KNGU/NOC*NSF om vanwege het coronavirus de clubactiviteiten (trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen) t/m 31 maart 2020 voorlopig helemaal stil te leggen. 

We begrijpen dat dit besluit veel impact heeft op onze sport en de voorbereidingen van veel sporters en vrijwilligers. Vanwege de volksgezondheid zijn we echter genoodzaakt de richtlijnen van de Rijksoverheid , het RIVM en het advies van NOC*NSF op te volgen. Meer info zie:  Dutch Gymnastics coronavirus

ALV  IS UITGESTELD WEGENS LANDELIJKE MAATREGEL  TEGEN C0RONAVIRUS.

Beste leden, ouders/verzorgers van leden, leiding en commissieleden,

Het bestuur nodigt alle leden uit voor de algemene leden vergadering op woensdag 22 april 2020 in de Mondriaan zaal van Rijngaarde in Bodegraven. Om 20.15 uur is de zaal open en de vergadering begint om 20.30 uur. De koffie staat klaar.

Klik HIER voor de agenda
Klik HIER voor  de notulen ALV 2019 

                                                                                               
Graag tot dan, Bestuur Heres Bodegraven

NOG EEN PAAR PLAATSEN VRIJ VOOR KAMP: WIL JE NOG MEE STUUR EEN MAILTJE VAAR DE ACTIVITEITENCOMMISSIE

Wat onwijs leuk dat er zoveel enthousiaste kinderen waren voor het kamp! Alle ouders die hun kinderen op woensdag 12 februari hebben ingeschreven, zijn gegarandeerd van een plekje. Binnenkort volgt er een kamp boekje. In dit boekje zal inhoudelijk meer staan over het kamp, zoals bijvoorbeeld het   Thema. Spannend! Daarbij zijn er nog een paar plekken vrij voor het kamp. Zou je kind nog heel graag mee willen, en is jullie kind 8 jaar of ouder? Stuur dan een mailtje naar activiteiten@heresbodegraven.nl Daarbij geldt de volgende regel, vol is vol....


Met vriendelijke groet, de kampcommissie

KONINKLIJK FEESTJE IVM ONS JUBILEUM: PRINSESSEN- EN RIDDERSFEEST 

De activiteiten commissie van Heres organiseert iedere maand een leuke activiteit ivm het 30 jarig bestaan. Op zaterdag 8 februari was het de beurt aan de 2 tot en met 7 jarigen met een heus ridder- en prinsessenfeest. Bijna 30 prinsessen en 3 ridders kwamen naar de mooi versierde hal in SportCentrum de Kuil. Opa’s, oma’s, vaders, moeders, leiding en assistenten deden ook mee. Allereerst was er voor allen de warming up met regenbooglinten, daarna schminken tot prinses of ridder. Vervolgens lekker springen op de trampoline of in het springkussenkasteel, maar je kon ook als stoere ridder boven op de kasteelmuren klimmen en als prinses statig over de balk lopen. We sloten af met een lekkere koninklijke cup cake. Dit alles was mede mogelijk door Kim’s springkussenverhuur en van der Gugten Porsche. Meer foto's staan in het fotoboek

25 JAN.SELECTIE TURNSTERS ANNABELLE,FLEUR EN DEWI HALEN MEDAILLES BINNEN BIJ SOUPLESSE TOESTEL TOERNOOI. Zaterdag 25 januari 2020 vond in de Ridderhal in Hendrik Ido Ambacht voor de 4de keer het Souplesse Toestel Toernooi plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door GV Souplesse. Tijdens deze wedstrijd namen zo’n 355 deelneemsters van de 2e, 3e, 4e en 5e divisie deel van 12 verschillende verenigingen. Heel bijzonder, omdat meisjes van zo veel verschillende niveaus allemaal aan andere landelijke en districts- wedstrijden deelnemen en nooit tegelijkertijd turnen. Op de vier toestellen en op de meerkamp waren medailles te verdienen. Van Heres behaalden Annabelle Marrazza en Fleur Baas beiden drie medailles.Dewi Lakerveld won zilver op balk. Gefeliciteerd met deze mooi prestaties.Klik hier voor evaluatie van de wedstrijd door juf Mieke met leuke foto's

UITGESTELD WEGENS CORONA: DE SPONSOR FIETSTOCHT op 4 APRIL : Versier je fiets en fiets mee  GEEF JE OP vóór 27 maart  Heres organiseert een sponsor fietstocht om een deel van de jubileum show te financieren. Ieder kind/ouder  kan zich laten sponsoren door familie/vrienden . Voor de fietstocht versieren wij eerst onze fietsen met opblaasdieren, slierten en ballonnen en daarna fietsen wij gezellig samen. De juffen zullen ook klaar staan met hun mooie fietsen om 13:30 uur bij Sportcentrum de Kuil. Wij vertrekken om 14:00 uur. Vervolgens fietsen wij 12 kilometer door het Groene Hart, tussendoor lassen wij zelf pauzes in. Tijdens deze pauzes kan iedereen wat drinken en is er ruimte om een spelletje te doen. Aan het einde van de fietstocht, fietsen we door naar de Speel en Werkhoeve om daar gezamenlijk pannenkoeken te eten!  Voor meer  info  klik HIER en  KLIK OP  AANMELDEN

18 JANUARI: G.V. HERES START JUBILEUMJAAR MET GEZELLIG DRUK NIEUWJAARSFEEST

Dertig jaar geleden werd gymnastiekvereneiging Hercules samengevoegd met de gymnastiekafdeling van Esto en onstond Heres. Dit jaar vieren we ons jubileum met elke maand een leuke activiteit.  We zijn op 18 januari  gestart met het Nieuwjaarsfeest waar ruim 80 leden met hun gezin gezelllig spelletjes deden, tussendoor een hapje en drankje  namen of het mooie spring/ klauter parcours doorliepen. Heres geeft elke vrijdag les aan de springgroep van 16.30 tot 17.30 uur, voor diegene die de smaak te pakken hebben en meer willen springen op de tumblingbaan of trampoline e.d. De highlights van dit jaar zijn de maand mei vanwege het Kamp en de maand november met een spetterende Jubileum show in de Sporthoeve. Het volgende evenement is in februari: leden en niet- leden van 2 t/m 7 jaar kunnen zich opgeven voor de ridder- en prinsesseshow. 

SARAH SCHAKEL WINT BRONS IN AMSTERDAM Op  11 Januari deden een aantal turnsters van G.V. Heres mee aan de KNGU District wedstrijd Zuid- Holland in A'dam. In de vroege ochtend maakte Tess Bakker en Celeste Jaspers hun opwachting in hun categorie Jeugd 2 F. Tess turnde een mooie vloer oefening ( 10.433 ptn) en bij Celeste was haar hoogste score op de vloer ( 9,800 ).Uiteindelijk eindigde Celeste op de 13e en Tess op de 19e plaats.Sarah Schakel kwam in de middag uit in haar categorie Junior E. Bij de sprong liet zij een mooie ‘half in half uit’ zien ( 11.150 ptn) en met een prachtige vloer oefening op de muziek van Titanium van David Guetta haalde zij 11.233 ptn binnen. Op de onderdelen balk en brug turnde zij ook goede oefeningen  en dat resulteerde in een podiumplaats met de bronzen medaille.Laat in de middag was het de beurt aan Mandy Both en Fleur Baas in de categorie Senior D. Fleur liet een nette vloer oefening zien ( 10.800 ptn) en Mandy deed het goed op sprong met 10.600 ptn.Helaas door wat tegenslag op balk voor Mandy en op sprong voor Fleur eindigden zij op de 21e en 22e plaats.

NIEUWE PENNINGMEESTER .

Wij zijn heel erg blij dat we de naam van de nieuwe penningmeester bekend kunnen maken! 

Ze heet Willeke de Waal  en heeft een eigen accountantskantoor in Bodegraven.  Haar dochter turnt bij Heres. 

Willeke wij heten je hartelijk welkom bij G.V Heres

4 DECEMBER  SPRINGSHOW  TROK VEEL PUBLIEK  Afgelopen woensdag organiseerde de aciviteiten commissie van G.V. Heres de springshow “In the Jungle”. De zaal van sportcentrum de Kuil was omgetoverd in een jungle. Als eerste kon het publiek genieten van een toneelstuk: Didi en Kiki liepen in de jungle en waren op zoek naar wilde dieren.  Ze  kwamen tijgers, olifanten, apen, slangen, zebra’s en giraffen tegen, de teams van de springshow. Daarna lieten de teams hun springkunsten zien op de trampoline, trampoline kast en lange mat. Salto’s flickflack, spreidsprong, hurksprong, of zelf  bedachte olifantensprong. Als laatste gaf de leiding ook een show weg. Iedereen kreeg een groot applaus. ( Meer foto's komen zsm in het fotoboek) Wil je  ook een keertjes komen springen, stuur een mailtje naar gymheres@live.nl


30 NOVEMBER GEZELLIG SINTERKLAAS FEEST BIJ HERES

Toen was het zover, de kinderen hadden mooie liedjes gezongen en gedanst en keken vol verwachting............ de Sint en drie Pieten kwamen langs! Sint las voor uit zijn rode boek en riep een paar kinderen naar voren, die wat speciaals te vertellen hadden. Ook kreeg de Sint mooie tekeningen. Daarna lieten de kinderen hun klim en klauter kunsten zien op een mooi parcours. De Pieten deden ook mee, zij zijn gewend om over de daken te klimmen. Aan het einde van het feest gingen de kinderen met een zakje met lekkers en een leuke cadeautje naar huis. Tot volgend jaar! Dag Sinterklaasje, daaaaag. 

( Foto's komen zsm in het fotoboek)

23 NOVEMBER  SPRINGWEDSTRIJD IN  DE SPORTHOEVE IN BODEGRAVEN:  HERES SPRINGT NAAR GOUD

Heres heeft afgelopen zaterdag zeer goed gescoord bij de regionale springwedstrijden, die georganiseerd werd door de KNGU samen met Dos Bodegraven. De recreanten gingen naar huis met maar liefst negen bekers.De springwedstrijden bestonden in de ochtend uit diverse onderdelen, lange mat, trampoline, trampoline kast, plankoline kast, plank kast en trampoline pegasus. Er werd in teamverband gestreden in plaats van individueel op niveau E. Heres kwam uit met 34 turnsters en turners in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Heres won één beker bij de trampoline kast, drie bekers bij de trampoline, twee bekers op de lange mat, twee bekers op trampoline pegasus en één beker op plank kast. De turnsters en turners lieten radslagen, overslagen, salto’s en hoeksalto’s zien. Het was een gezellige, uitdagende wedstrijd waar prachtige resultaten zijn behaald. ( Foto's staan in het fotoboek)

TUMBLINGBAAN SPRINGEN IN DE HERFSTVAKANTIE.

In de vakantie had de activiteitencommissie een leuke activiteit georganiseerd in sportcentrum de Kuil.

Een mooi parcours was neergezet, met lekker springen op de tumblingbaan, op de trampoline, over de kasten en op de mat. Het was een groot succes.

Vond je het heel leuk  en wil je vaker? Heres heeft op de woensdagmiddag  een springuur voor groep  4  t/m 8. Het is van 13.30 tot 14.30 uur. Geef je op via gymheres@live.nl. Je mag 2x gratis proberen.

VERENIGINGSMARKT 13 SEPTEMBER, HERES WAS ERBIJ. Zaterdag kon het wandelend publiek bij de Heres kraam  informatie inwinnen over de lessen. Heres heeft een mooie actie: geeft je snel op, want nieuwe leden sporten in september gratis. 

  • voor de allerkleinsten: nijntje beweeglessen
  • voor de peuters t/m aspiranten: turnen op eigen niveau
  • voor volwassenen: conditie verbeteren
  • voor 60+: Fier, Fit en Soepel blijven
  • voor de springers: tumblingbaan, trampoline, kast
  • voor de durvers: freerunnen, spectaculair bewegen

KAASCORSO  12 SEPTEMBER DERDE PRIJS VOOR HERES.

Elk jaar is het  in september drie dagen feest in Bodegraven met de najaarsmarkt . Tijdens de optocht ( de kaascorso) was Heres weer van de partij. De kaaskoninging en de hofdames bekeken de kaascorso met thema: "Boerenkaas cultureel geel". Eén van de hofdames was de dochter van onze trainster en bestuurslid Mieke van der Gugten.  We feliciteren Mieke met haar prachtige dochter/hofdame Tess. Heres liet zich duidelijk zien aan de inwoners van Bodegraven met de mooie kar, de leden, die salto's, flik-flaks, radslagen, handstanden e. d aan het publiek lieten zien, de  in cultureel geel geklede leiding, die mee danste op de muziek en het enthousiaste bestuur, die  met de toeschouwers een praatje maakte en iedereen van folders wilde voorzien. Heres  kreeg de derde prijs! De leden  gaven een mooie optreden tijdens de prijsuitreiking. We onvingen van de kaaskoniging een leuke cadeaubon. De voorzitter Edmée bedankt iedereen die aan dit succes heeft meegeholpen. Kijk voor de foto's in het fotoalbum op onze  site

Share by: