NIEUWSARTIKELEN 2017-2018

Nieuwsartikelen 2017-2018

Gezellige eindactiviteiten’

De eindactiviteiten vonden plaats van 2 t/m 6 juli 2018. Met prachtig weer hebben de groepen het seizoen afgesloten.

Op maandag gingen de peuters/kleuters leuke spelletjes doen in de Zustertuin. Op woensdag genoten de leden van groep 2 t/m 8 van een heel gevarieerd programma: een flamingo race, cupecakes versieren en daarna opeten, lekker springen op een springkussen en bal en water spelletjes. Ook de juffen werden nat gespoten. Op vrijdag vermaakten de selectieleden en freerunners zich bij jumpsquare op de trampolines. Daarna hebben ze gezellig met elkaar gegeten.


Nieuwe clubkampioenen 2018 !

Zaterdag 23 juni was er voor alle turn(st)ers van Heres de jaarlijkse individuele Clubkampioenschap. De gehele dag hebben zo’n 100 turn(st)ers van verschillende leeftijden tegen elkaar gestreden op hun eigen niveau.De nieuwe clubkampioenen ontvingen de wisselbeker : Zoë van der Wind (bij de recreanten), Jesper Bakker (bij de jongens), Dewi Lakerveld ( bij de Selectie klein), Celeste Jaspers (bij Selectie middel) en Mandy Both (bij Selectie groot).Tussendoor genoot het publiek van een gesponsorde loterij en mooie demo’s van selectie turnsters die synchroon turnden op diverse toestellen en een demo van het springuur. Daarnaast kregen alle deelnemers ook een mooie medaille en een diploma voor hun goede prestatie.  Alle meisjes turnden op Balk/Spanbrug/Vloer/Sprong en de jongens op Rek/Brug gelijke liggers/Vloer/Sprong. De peuters deden een mooi dansje en lieten hun kunsten op de peuterbaan zien. Het was een gezellige clubdag



  • medaillewinnaars clubkampioenschappen 2018

    Niveau 5 (groep 2+ 3):    1. Zoë van der Wind 2. Caitlin van der Hel  3.Joy Vleeshouwers 4. Sophie Sky Bezemer 5.Sanne van Bochhoven 6.Jill van Kalkeren                                                            

    Niveau 6 (groep 2+ 3):1. Dia Larionova

    Niveau 3 (groep 4+5):1. Laura Zaal 2. Rosa de Graaf 3. Olivea Gerkema

    Niveau 4 (groep 4+5):1. Karina de Jong 2, Evi Lohman 3. Elin van der Herk

    Niveau 5 (groep 4+ 5): 1. Jennifer Bennis 2. Eveline de Haan

    Niveau 2 (groep 6,7,8) : Anouk Vrieswijk

    Niveau 2-3 ( aspiranten):1. Lindsey Bakker

    Niveau 3 (groep 6,7,8) 1. Roumaissa Laachach 2 Cloé van er Stap 3. Esmee Nederend

    Niveau 4 (groep 6,7,8,) 1. Frederique Jansen 2. Serrah Kooijmans

    Niveau 14 ( jongens) 1. Jesper Bakker 2. Boudewijn Duvekot

    Preselectie: 1. Demi Schonewille ( beker) 2. Jasmijn Broxterman 3. Liv Kooistra

    Selectie mini 2. Sophie Turkenburg

    Selectie klein:instap D1 1. Iris Zwaard

                          Pupil 1 D1: 1. Dewi Lakerveld 2. Fleur van Vliet

    Selectie middel:Pupil 2 D1, Jeugd D1: 1. Celest Jaspers 2. Lisa Kooijmans

                             Jeugd 2 F: 1. Sarah Schakel

    Selectie groot: Junior, Senior: 1. Mandy Both 2. Gaby van den Bos


Happy Gymnastics met 237 deelnemers was weer een groot succes

Zaterdag 2 juni 2018 vond in de Sporthoeve in Bodegraven de 5e Happy Gymnastics plaats. Dit werd georganiseerd door de Gymverenigingen OKK Nieuwkoop, REFLEX Reeuwijk, DOS Bodegraven en HERES. Eerst een turnwedstrijd met balk, vloer en trampoline en daarna fun wat bestond uit acro, tumblingbaan, trampoline springen en badmintonnen met een ballon. Aan het einde was de prijsuitreiking. De recreanten van groep 2 t/m voortgezet onderwijs en selectie turnsters werden ingedeeld op eigen niveaus en leeftijden. Het was weer een gezellige en geslaagde dag. Namens Team Happy Gymnastics, Angel, Femke en Jose van OKK, Karin en Lenneke van DOS, Jet van REFLEX, Irene en Mieke van  HERES. Hieronder de 17 prijswinnaars van Heres. Alle overige deelnemers die gestreden hebben aan deze wedstrijd hebben een bronzen medaille gekregen.

  • medaillewinnaars van Heres bij Happy Gymnastics

    Ronde 1:

    Nivo 6   2012:  2e prijs  Dia Larionova  

    Nivo 6   2011 : 1e prijs Joy Vleeshouwer, 3e prijs Feline van Uunen, 4e prijs Sanne van Bochove  

    Nivo 6   2010:  1e prijs  Sophie Bezemer, 4e prijs  Zöe van der Wind 

    Nivo 5   2011:   1e prijs Jasmijn Broxterman  

    Nivo 4  2010:   1e prijs  Fiene Patist,  2e prijs Karina de Jong

      

    Ronde 2:

    Nivo 3  2008: 1e prijs Esmee Nederend, 2e prijs Olivia Gerkema, 3e prijs Emma Mulder  

    Nivo 2 2007:  1e prijs Anouk Vrieswijk             

    Jongens: Nivo 14  2007/08  1e prijs Boudewijn Duvekot ,2010/11   1e prijs Demi Middel 


    Ronde 3:  selectie voorgeschreven oefenstof;                       

    Jong Talenten Wedstrijd: 3e prijs Sophie Turkenburg

     Pupil 2 D1: 3e prijs Celeste Jaspers 


Kinderen solliciteren bij circus Heres

Bijna 50 kinderen solliciteerden zaterdag 12 mei 2018 in sportcentrum de Kuil naar een baan bij het Circus van Turn- en Dansvereniging Heres. De enthousiaste turndocenten van Heres leerden de toekomstige koorddansers, clowns, acrobaten, supergirls en tijgers  hun oefeningen aan. Na het aantrekken van bijpassende kleding en het schminkenen waren de kinderen klaar om hun show voor het toegestroomde publiek te presenteren.  De circusdirecteur bedankte alle kinderen voor hun prachtige show met een mooi diploma. Kijk verder voor een fotoimpressie van deze gezellige middag.

Meer foto's komen zsm in het fotoalbum op de website.


Belangrijk nieuws n.a.v. de jaarvergadering van 23 april 2018
Op de jaarvergadering is het contributie voorstel door de leden aangenomen. We gaan met de inflatie mee en miv het nieuwe sportsezioen wordt de contributie met 0,50 eurocent per maand per lesuur verhoogd. Over 10 maanden is dit 5,00 euro per lesuur. Bij 4 uur per week les bedraagt de verhoging over 10 maanden 4x 5,00 euro= 20 euro. De contributie wordt nu 2x per jaar geïnd. Voor de duidelijkheid gaan we het sportseizoen splitsen in 2 periodes van 5 maanden: september t/m januari en februari t/m juni. De incasso vindt plaats in januari en augustus. Het opzeggen van het lidmaatschap gaat ook veranderen, er is geen opzegtermijn meer, in plaats daarvan komen 2 opzeg data: opzeggen kan vóór 1 januari ( de contributie loopt nog door t/m januari) of vóór 1 juni ( de contributie loopt nog door t/m juni). De kortingregel bij het volgen van meerdere disciplines verandert ook miv nieuwe seizoen: voor het 2e extra uur, van een andere disipline, krijgt u per 10 maanden 10 euro korting.

 Heres start extra uur Freerunning

Heres is op 6 april 2018 gestart met een extra uur Freerunning onder leiding van Joy Kreeft. Freerunning is een spectaculaire sport, die sterk in opkomst is. Je verplaatst je zo snel mogelijk over en met obstakels, dat kan met trucs en adembenemende salto's. Door deze sport krijg je als freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Sinds 2013 is Freerunning een onderdeel van de KNGU, waardoor Heres deze sport op een veilige manier aanbiedt. De lessen vinden plaats in Sportcentrum de Kuil vrijdags van 15.30 tot 17.30 uur. Wil je het een keer proberen? Je kan gratis 2 proeflessen volgens. Voor meer info mail naar gymheres@live.nl..


Start individuele wedstrijden turnselectie

Het wedstrijd seizoen voor de selectie turnsters van Heres is al weer begonnen. Iedere turnster turnt in zijn eigen divisie en niveau op de balk, vloer, brug en sprong.  In dec 2017 is Heres gestart met een o.l. selectie thuiswedstrijd. Gaby van den Bos, Sarah Schakel, Celeste Jaspers, Dewi Lakerveld en Sophie Turkenburg werden 1e. De individuele KNGU wedstrijden zijn ook begonnen. Voor de jongsten , Niene Hoogendijk, Katie Alarm en Iris Zwaard was het op 17 februari hun eerste keer in Amsterdam. In een andere categorie waren Dewi Lakerveld , Fleur van Vliet, Amber de Jong en Shenya de Wit aan de beurt. Een groep hoger turnden Jet Stalenhoef en Tess Bakker naar een goede plek  in het eindklassement en Lisa Kooijmans eindigde wat lager. Zaterdag 10 maart  turnde Mandy Both in Amsterdam naar een mooie middelste plaats, waarbij het om een tiende punt verschil ging. Bij Sarah Schakel en Yuna Kroone lukten sommige onderdelen in hun wedstrijd wat minder waardoor ze niet zo hoog eindigden als voorheen. In een andere categorie moest Fleur Baas na 3 toestellen stoppen i.v.m. een blessure.


Veel activiteiten in december 2017:"December, een maand met een R. De  R van Brrrrrrr, kou, regen, mist en sneeuw. Maar ook een maand met volop leuke activiteiten en feestdagen. Een drukke maand mogen we wel zeggen. Er moet veel geregeld worden tussen de dagelijkse zaken door maar het geeft wel voldoening als je ziet dat al die inspanning plezier geeft.

We beginnen bij die beste Sinterklaas met zijn Pieten. Helemaal uit Spanje naar Nederland en bezoeken brengen aan alle kinderen. Zo ook bij Heres. In de peutergroepen gym en dans kwam die lieve man niet op bezoek maar er was wel een echte Pieten dansles en bij de gym werd er geklommen, gegleden, gerold, gegooid. De juffen kregen ineens een bericht van de Sint dat ze het allemaal heel goed deden en als verdienste hangt daar zomaar een pietenzak vol met cadeautjes, snoepzakjes en voor de gym kinderen een echte Pietengym-Diploma. Elk jaar zie je de kinderen weer denken………..hoe kan dat toch? Ik heb echt geen Piet gezien die die zak gebracht heeft! Voor de groepen 2,3,4 en 5 werd de mooie dansstudio met al die spiegels in de twee zalen helemaal versierd met een heuse openhaard, vlaggetjes en neppakjes zodat de Sint met wel 4 Pieten een heerlijke middag hadden. Dansen, zingen, volop spelletjes, limonade en wat lekkers, boven op de Pieten klimmen, het kon allemaal niet op. Met hun handen vol aan een cadeau, snoep en kleurplaat gingen ze vol met verhalen naar huis.We zwaaien Sint met zijn Pieten weer uit en de kerstspullen worden tevoorschijn gehaald.De dansstudio wordt met lichtjes en kerstbomen nogmaals gezellig gemaakt. Iedereen kon een wenskaartje in de kerstboom hangen.Er werden Dans-workshops gegeven, dans filmpjes gemaakt en geknutseld aan mooie kerstattributen.Met de gym werden de kerstmutsen opgedaan en winter estafette gehouden. Muts, sjaal en beenwarmers aan, schaatsen met doeken onder je voet, dan door wakken kruipen, klimmen op de sneeuwberg, er door glijden en terug rennen. Dat allemaal met leuke kerst liedjes.Als laatste is er een groot Gym Kerst Feest gegeven in sportzaal De Kuil. Hier hebben bijna 100 kinderen aan meegedaan.Nijntje Gym met de allerkleinsten waar de ouders aan mee mochten doen. Een grote kring maken, handen vast en dan dansen en oefeningetjes doen met een hele grote nijntje in het midden. Een aantal hadden bij Heres nijntje gymlessen gevolgd en verdiende hun eerste nijntje beweegdiploma 1 met nijntje vignet.Met groep 2 t/m 8 volop turnen, trampoline springen, freerunning en tumblingbaan springen. Als je langs de kerstboom kwam mocht er een versiersel ingehangen wordenAls afsluiting heeft Heres een Kerstborrel met hapjes gehouden voor de leden, ouders, docenten en het bestuur in hun eigen gezellige Dans studio.

De R maakte plaats voor een Pfff… maar wat is december toch een gezellige maand."

juf Mieke


WK springshow bij Heres

Op 15 november 2017 organiseerde Heres een kleurrijk springoptreden voor publiek in de Sporthoeve. De recreanten turngroepen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar waren gekleed in kleuren van verschillende landen, zoals Frankrijk, België, America, Canada, Nederland, Hawaii en Spanje. Ze lieten mooie sprongen zien op de trampoline, trampoline kast en op de lange mat. Het publiek genoot, foto’s werden gemaakt met posters van Lieke en Sanne Wevers. Als sluitstuk liet alle aanwezig leiding, Renee en Robin van Schaik, Gaby van den Bos, Fleur Baas, Annabelle Marrazza en Irene Bos een prachtige demonstratie zien met mooie salto’s op de trampoline met en zonder draai. Aan het einde ging iedereen blij met een springdiploma naar huis. Meer foto's komen zsm in het fotoboek op de site.


Vier keer goud voor de turnselectie

Op zaterdag 11 november 2017 namen 2 teams uit de selectie van Heres Bodegraven deel aan de springwedstrijden in de Sporthoeve. In de ochtend waren de turnsters Dewi, Fleur, Shenya, Iris, Amber, Vivienne, Katie en Niene van 8-9 jaar aan de beurt. Voor veel van hen was dit de allereerste wedstrijd die ze met de selectie mee deden. Ze hebben gestraald op de onderdelen: trampoline, lange mat, trampoline kast en plankoline kast. Op plankoline kast behaalde ze zelfs de eerste plaats.       In de middag was het de beurt van de turnsters Yuna, Romy, Sarah, Lisa, Tess, Celeste, Jet en Mandy in de categorie 10-12 jaar. Ook zij hebben schitterende sprongen laten zien. Op maar liefst 3 van de 4 onderdelen eindigden zij op de eerste plaats. Een mooie prestatie voor alle meiden. De trainsters zijn erg trots op ze!


Heres wint springwedstrijden met 13 bekers

Turnvereniging Heres Bodegraven had zaterdag  5 november 2017zeer goed gescoord bij de springwedstrijden in Waddinxveen. De recreanten gingen met maar liefst dertien bekers naar huis. De springwedstrijden bestonden uit drie onderdelen, lange mat, trampoline en trampoline kast. Tijdens de springwedstrijden werd er in teamverband gestreden in plaats van individueel. Heres deed ’s ochtends met twee teams mee en streed tegen acht andere teams uit Waddinxveen, Moordrecht, Naaldwijk en Zandvoort. Het was een spannende wedstrijd. Heres liet mooie radslagen en handstanden op de lange mat zien en belandde daardoor op een eerste plaats, zo ook op de trampoline kast en trampoline. ’s Middags deed Heres met twee damesteams en één herenteam mee en had concurrentie van zeven andere teams uit Waddinxveen, Moordrecht, Zandvoort, Boskoop en Naaldwijk. Het was een hele gezellige wedstrijd. Heres was in de middag ook ontzettend sterk op alle toestellen en werd daardoor op alle toestellen de nummer 1, 2 en 3. Daarbij had het herenteam de hoogste totaalscore en ging naar huis met de prachtige allround beker. De leiding, turners en turnsters kijken terug op een supergezellige wedstrijd waar prachtige resultaten zijn behaald. De volgende springwedstrijden zijn op 11 november in de Sporthoeve in Bodegraven waar de turnselectie van Heres aan mee doet.


Sprookjesballet van Heres wint 4e prijs

De kaascorso met thema "Boerenkaas, een sprookje op zich" was 14 september. 2017 De dansdocenten hadden een bijzonder sprookje in gedachten namelijk "De Notenkraker en de Muizenkoning" en verzonnen daar een leuke choreografie bij. Hun mooie sprookjesballet viel in de smaak en won de vierde prijs! Heel trots zijn wij. Het was een gezellige optocht, zwingend door het dorp. Het weer zat niet mee, maar de regendruppels kregen de leden, leiding en het bestuur niet klein. De fee,muizenkoning en ballerina's dansten op de kar. Het publiek genoot onder de paraplu. Later op de avond kreeg het bestuur van de kaaskoningin Fleur Sterk de prijs (kadobon) overhandigd. We bedanken iedereen, die de optocht tot een succes heeft gemaakt


Share by: