NIEUWSARTIKELEN 2018-2019

Nieuwsartikelen 2018-2019

SEIZOENSAFSLUITING: LEUKE ACTIVITEITEN  BIJ ALLE GROEPEN IN LAATSTE WEKEN.

De groep nijntje peutergym is in de Oude Zustertuin gaan klimmen, glijden, schommelen en voetballen met de ouders, opa’s en oma’s, die gezellig erbij waren. Limonade drinken en spekje eten,door het bos wandelen en de vogels, eenden, ganzen en kippen bekijken.  Met de peuters en groep 1 werd er gespeeld in de speeltuin . Eerst even een kopje koffie of limonade drinken met de mama’s en de kinderen, dan buiten spelen en toen de regen kwam binnen een leuk raadspel doen. Voor de vele recreanten van groep 2 t/m 8 was bij Pannenkoekerie’t Veldhuis gereserveerd.Terwijl de ene groep een overheerlijke pannenkoek at en limo dronk aaide de anderen de pony’s  en deden spellen in de grote binnen rij-bak. Iedereen kreeg een waterijsje toe. De freerunners gingen ravotten in het zwembad met hun trainer. De grote selectie groep was in Capelle a/d IJssel om te Disco-rollerskaten bij Skate Fevera met daarna een lekker patatje, snack en een flesje drinken   De aspiranten gingen gezellig glow in de dark golfen en de 55 + groep maakte een leuke fietstocht en speelde jeu de boules. Klik HIER voor uitgebreide verslag.



HERES HAALT PRIJZEN BINNEN OP OPEN BREDASE TURNKAMPIOENSCHAPPEN: GOUD VOOR FLEUR EN ZILVER VOOR DEWI:

Zaterdag 11 en Zondag 12 juni deed G.V. Heres mee met de grote OBTK turnwedstrijd in Breda.

De selectie turnsters vanaf de instappers tot aan de senioren deden weer mee op hun eigen niveau op de balk, brug ongelijke liggers, vloer op muziek en sprong. Voor sommige was het vroeg op, voor andere een late dag. Er deden over het hele pinksterweekend 1100 turnsters mee uit het hele land.  Bij de Pupil 2 Niveau D werd Fleur van Vliet 1e en Dewi Lakerveld 2e. Zij wonnen een medaille. Iedereen kreeg een leuk aandenken. Voor de leidsters waren het 2 lange dagen maar waren tevreden voor de goede inzet van alle Heres Turnsters. Het wedstrijd seizoen is nu afgelopen.

DE NIEUWE CLUBKAMPIOENEN 2019 ZIJN BEKEND: ROSA DE GRAAF, LINDSEY BAKKER, DEMI MIDDEL, SOPHIE TURKENBURG, FLEUR VAN VLIET EN SARAH SCHAKEL.Na vele weken van hard oefenen en trainen was het zaterdag 1 juni voor de turnsters en turners van Heres eindelijk zover: de jaarlijkse clubkampioenschappen. Een spannende, maar vooral ook gezellige wedstrijd, waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau kan laten zien wat er het afgelopen seizoen is geleerd. 


De foto's van de  ochtend ( wedstrijd 1) en de middag ( wedstrijd 2+3) staan in het fotoalbum  van de website. (Klik op de link om gelijk naar het fotoalbum te gaan)

  • lees verder over de clubkampioenschappen 2019

18 MEI LAATSTE TUCO WEDSTRIJD  4E PLAATS. Zes turnsters van Heres  hadden in poule 5  hun laatste turncompetitie wedstrijd in Bergschenhoek  tegen de teams van Hou Vast uit Hazereswoude, Toos uit Waddinxveen  en Mobilee uit Woerden. Ze turnden op de balk, brug ongelijke liggers en  vloer . De sprong was over de hoge kast, lage kast, Pegasus en trampoline. Heres werd 4e bij de eindscore. Het team van Heres heeft goed hun best gedaan waarbij  mooie individuele prestaties zijn bereikt: Celeste Jaspers  op de brug  met haar solodraai en dan door naar de hoge ligger .Salto’s af die Tess Bakker doorzette en dus deed. Iris Zwaard deed op-hurken op de lage ligger met een mooie streksprong af.  Katie Alarm deed een strakke rol voorover met compleet gestrekte benen die een lange tel in die positie vastgehouden moet worden. Radslagen, handstanden, salto’s af bij de balk. Arabier flik flak die ook bij Jet Stalenhoef goed ging,  dubbele overslagen, overslag gesloten op de vloer. En natuurlijk de verschillende uitvoering bij de sprong zoals overslagen, half uit, salto en zelfs door Fleur van Vliet een streksalto.

SOPHIE TURKENBURG 5E PLAATS  IN  DISTRICT TOESTELFINALE van de KNGU OP 12 MEI 

Na eerdere Rayon-wedstrijden had Sophie zich geplaatst voor de toestel finale bij turntoestel de brug ongelijke liggers. Haar favoriete turntoestel. De jonge turnster Sophie turnde deze Toestel Finale in Amsterdam. 

Sophie is een instapper en turnt op niveau D1. 

Het was spannend, turnen tegen andere turnsters die allemaal goed zijn. Ze liet een goede brug oefening zien wat resulteerde in een 5e plaats met een 12.00 als score. 

Heres is trots op haar en feliciteert haar dat ze de finale wedstrijd gehaald heeft.

TWEEDE TURNCOMPETITIE WEDSTRIJD  op 20 APRIL VIERDE PLAATS Niene Hoogendijk, Amber de Jong, Dewi Lakerveld, Katie Alarm, Celeste Jaspers en Fleur van Vliet turnden voor Heres in de turncompetitie in Hazerzwoude dorp. Bij elk toestel mogen er 5 turnen, dus bij elk toestel valt er een turnster uit. De meiden turnden tegen Mobilee, Hou Vast en Velocitas, het was een spannende dag! Celeste behaalde haar hoogste score, 12.025 bij het onderdeel sprong met twee mooie overslagen over de pegasus. Fleur van Vliet behaalde een 13.15 met een mooie overslag en een streksalto. Amber heeft op de brug een mooie 11.5 behaald met een salto af. Dewi en Niene behaalde hun hoogste score op de vloer met een vloeroefening op muziek. Katie turnde een prachtige oefening op de brug en werd beloond met een 10.5. De meiden van Heres hebben mooie oefeningen laten zien tijdens deze wedstrijd! Het team van Mobilee heeft deze wedstrijd gewonnen.

BELANGRIJK NIEUWS VANUIT DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN 15-04-2019

De begroting voor het komende seizoen is goedgekeurd door de aanwezige leden, waarbij de contributie  € 0.20 per lesuur omhoog gaat en de contributie van nijntje Beweegdiploma wordt gelijk getrokken met contributie voor de kleuters.  Secretaris Petra van den Bos is na 12 jaar afgetreden. Met mooie woorden, een cadeau en de titel "erelid"hebben wij afscheid genomen. Silvia Hagoort verwelkomen wij als nieuwe secretaris. Vier commissies gaan met toestemming van de leden en bestuur, meer structuur brengen in de organisatie .De commissie wordt geleid door de ALCO. De ALCO's zijn : ( interim ) Gaby van den Bos en Irene Bos commissie activiteiten, Brenda van der Hel commissie PR, Judith Klein commissie wedstrijdzaken  en de ALCO van de commissie sponsoring is nog vacant . Het bestuur bedankt iedereen die op de ALV aanwezig was.

GOUDEN MEDIALLE VOOR MANDY BOTH OPEN TURN2WIN TOERNOOI OP 13 APRIL. Zestien selectie turnsters van G.V. Heres deden  mee met het toernooi in Sommelsdijk. Omdat er vele niveaus zijn werden alle deelnemers van verschillende verenigingen   verdeeld en kwam het tot 5 wedstrijdrondes over de hele dag. Er werd geturnd op een sprong, balk, brug en vloer. Heres turnster Mandy Both wist een gouden plak te machtigen met de hoogste eindscore van 43.10  in keuze oefenstof E , categorie Junior . Klik HIER om verder te lezen voor het verslag.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN OP 1 JUNI, AANMELDEN  VOOR 1 MEI

Zaterdag 1 juni 2019 is onze gezellige en sportieve clubdag. De meiden turnen op de lange mat, brug ongelijk, balk en sprong. De jongens turnen op de lange mat, rekstok (brug ongelijke liggers), brug (gelijke liggers) en sprong.  Alle turnleden van Heres doen mee aan de clubkampioenschappen. Tijdens deze wedstrijd zijn er mooie prijzen te winnen maar dat is niet het belangrijkste. Meedoen is echt een mooie ervaring en je bent met alle andere leden onder elkaar in je eigen vereniging!

Kosten?      € 5,00 aan eigen leiding betalen vóór 1 mei, graag inleveren in een enveloppe met de naam van de deelnemer erop    

Aanmelden?    Ja, bij betaling  

Meer info?: klik HIER

 

ANNABELLE MARAZZA OP 23 MAART BIJ DE BESTE 8 IN AMSTERDAM :Annabelle  turnde de regionale KNGU wegstrijd, senior E, 5e divisie, een aantal mooie oefeningen. De balk stond als eerste op het programma, waarbij zij een score van 9.000 behaalde. Op de vloer ging alles goed; arabier, flik flak, arabier salto, kattesprong met daarna een hele draai. Annabelle draait haar hand er niet voor om. Zowel op de vloer als op de sprong (pegasus met plank) een mooi puntenaantal van 10.300. Brug was deze wedstrijd niet haar sterkste onderdeel, de pendelkiep , die tijdens de training goed ging, lukte nu niet en ze miste een element. Dankzij de netheid en een mooie hoge salto heeft ze toch een score van 8.900 gekregen. In het eindklassement heeft Annabelle met een totaal van 38.500 punten  een mooie 8e plek veroverd.

START TURNCOMPETITIE OP 16 MAART MET DERDE PLAATS: Sophie Turkenburg, Amber de Jong, Dewi Lakerveld, Tess Bakker, Celeste Jaspers en Iris Zwaard  kwamen uit voor Heres in de turncompetitie in Alphen  tegen Toos uit Waddinxveen en Velocitas uit Gouda.Het was een spannende dag! Sophie, Amber, Celeste en Iris hadden hun beste scores bij de sprong. Tess turnde een hele mooie vloeroefening op muziek en Dewi heeft op de brug haar beste score behaald met een mooie salto af. Met een klein verschil is Heres 3e geworden met 188.250 punten als team. Met mooie persoonlijke winsten die zijn behaald.

HERES TURNSTERS DEBUTEERDEN 9 MAART TIJDENS REGIOWEDSTRIJD IN AMSTERDAM. In de turnhal  moesten in de eerste ronde Quinty Piket en Sophie Turkenburg hun wedstrijd turnen op voorgeschreven oefenstof op balk, brug, sprong en vloer tegen 17 andere deelnemers uit de regio. Quinty turnde een hele mooie vloeroefening en Sophie deed het erg goed op de brug. Ook hadden ze een goede sprong  en balk, ze bleven beiden erop.   Sophie eindigde  op een 10e plek ( 45.792 ptn ) en Quinty op een 12e plek  ( 43.716 ptn). Een prima eindscore voor deze jonge turnsters! In de tweede ronde waren  Iris Zwaard, Niene Hoogendijk, Katie Alarm, Demi Schonewille en Charlie Wilkinson een de beurt om hun wedstrijd te turnen. De oefeningen werden netjes uitgevoerd, maar het was hier en daar nog wat onwennig voor deze meiden.  Ze moeten nog ervaring opdoen. De turnsters van Heres veroverden in het eindklassement de plekken 19 t/m 23 : Iris  19e  (  40.592 ptn), Niene 20e ( 37.808 ptn), Katie 21e (  37.258 ptn), Demi  22e ( 35.341 ptn) en Charlie 23e ( 33.008 ptn).Het was spannend voor de meiden om  deel te nemen aan hun eerste grote wedstrijd, maar ze hebben genoten en vonden het leuk om mee te doen.

SARAH SCHAKEL 8e PLAATS IN MEERKAMP . Zaterdag 2 februari waren een aantal selectie turnster van Heres, Tess Bakker, Jet Stalenhoef, Celeste Jaspers, Mandy Both en Sarah Schakel aan de beurt om te strijden in de meerkamp ( vloer, brug, sprong en balk) in Hellevoetsluis. Het werd georganiseerd door de KNGU . Bij de junioren  4e divisie keuze oefenstof turnde Sarah zich naar een 8e plek met een totaal score van 39.134 (op brug 3e , sprong 5e , vloer 5e  en balk een 11e plek).  Ze had zich goed herpakt na  technische problemen met de muziek tijdens haar vrije oefening. Mandy werd 14e met een totaal score van 35.866. Een goede prestatie mede gezien de kleine punten verschillen in een groot aantal deelnemers. Mandy werd bij de sprong 17e , ze deed een goede half in- en half uit gedraaid sprong. Knappe prestatie omdat ze opnieuw moest springen na hindering door een andere turnster. Op  brug werd ze 13e , balk 12e en de vloer 11e.  Jet , Tess en Celeste deden mee in voorgeschreven oefenstof jeugd 1 D1. Celeste eindigde als 15e met 35.608. Haar beste onderdeel was de sprong, haar gemiddelde score was 12.025 en kwam daarmee op de 13 e plek.Tess Bakker eindigde als 16e  met 35.284. Haar beste onderdeel was ook de sprong , met 11.950  14e.  Jet kwam op een 17e plek met 11.750.  (beste onderdeel  was de vloer 15e plaats ) 

NIEUW BIJ HERES Bij G.V. Heres is een nieuwe les gestart voor 60-plussers: Fit, Fier en Soepel 60 + . Onder leiding van een ervaren, enthousiaste nieuwe docent. De les is een combinatie van bewegen op muziek, spierversterking, verbeteren van de conditie, lichaamshouding, beweeglijkheid van alle gewrichten en het geheugen.  Zowel loop, staande, zittende en grondoefeningen komen aan bod. Ook worden oog- hand-,  voet-coördinatie en het evenwicht getraind. Een les die een lach op je gezicht brengt en waar je iedere week fitter, fier en soepel(er) vandaan komt! Iedereen is welkom, ook mensen met klachten, om mee te doen. De les wordt gegeven in sportcentrum De Kuil op woensdagochtend van 9.30-10.30 uur.  G. V. Heres biedt ouderen ook andere lessen aan om lekker te kunnen bewegen: gymnastiek 55 + en fitness BBB. U kunt u aanmelden via gymheres@live.nl voor een gratis proefles.

GLINSTERENDE SHOW VOOR GROEP 2 T/M 4 De Glittershow was maandag 17 december  door juf Mieke georganiseerd voor de turnleden van de maandag/woensdag groepen 2/3/4 van Heres. Dit hield in dat de maandag leden dit festijn in hun eigen les hadden in de gymzaal ‘De Kuil’ maar de woensdag leden, die altijd in ‘De Sporthoeve’ trainen,  moesten een keertje extra komen. De tribune zat helemaal vol met enthousiaste bezoekers. We gingen met deze show meer het springen laten zien,omdat met de clubkampioenschap van Heres op de lange mat, balk, brug en trampoline geturnd wordt. Ook de turn elementen van de lange mat kwamen aan bod.  Sarah, Tess, Lindsey en Annabelle , hielpen bij de glittershow en Brenda  heeft de mooie actie foto’s gemaakt ( zie fotoalbum). Lees verder voor het verslag.

MEERKAMP IN AMSTERDAM Zaterdag 12 januari turnden vijf selectie leden van Heres hun individuele wedstrijd  in Amsterdam. Deze meerkamp wordt georganiseerd door de KNGU. In het veld met vele andere turnsters uit de regio Zuid Holland wordt tegen elkaar gestreden voor de hoogste scores. Van de Pupillen 2  D1 van Heres veroverde Dewi Lakerveld de 12e plek, Fleur van Vliet de 13e plek en Amber de Jong de 15e plek. Het beste onderdeel  voor Dewi was de balk, met 11,600 werde ze 8e, voor Fleur was de vloer haar beste toestel ( 8e plaats met 9,400) en Amber was het beste op sprong ( met 12,775 als jurywaardering een 9e plaats) Een mooie score. In de middag  werd bij de senioren 4e Divisie  Fleur Baas 12e  en Gaby van den Bos 13e .  Fleur en Gaby kwamen met hun vloeroefening allebei in de top tien, met een jurywaardering van 10.500 werd Fleur  8e en Gaby 10e met 9,967 . Wederom een prima prestatie .

Gezellig Nieuwjaars Gymfeest. Zaterdag  5 januari begon Heres het nieuwe jaar goed met een gezellig nieuwjaarsgymfeest in Sportcentrum de Kuil. Bijna 60 deelnemers, leden, ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes proostten met het bestuur en leiding op het nieuwe jaar. De leiding had een mooie baan uitgezet,  oliebollen werden gegeten en er was een leuke fotobooth. De foto's komen zsm op de site .


G. V. Heres wenst  iedereen een sportief, gezond en gelukkig 2019

Oefenturnwedstrijd in Zoetermeer

Op 15 dec heeft Heres met Pro Patria voor beide turnselecties een oefenwedstrijd georganiseerd in Zoetermeer. Iedereen turnde in hun eigen categorie op hun eigen niveau. De medaille winnaars van Heres zijn: Fleur van Vliet (zilver), Dewi Lakerveld (brons), Sophie Turkburg (goud), Demi Schonewille (zilver), Niene Hoogendijk (brons) en Iris Zwaard (brons). Nienke en Iris hadden een dezelfde eindscore. Per toestel behaalde Heres drie gouden medailles: op sprong Sophie Turkenburg, op brug Fleur van Vliet en op vloer Quinty Piket. Deze oefenwedstrijd was gehouden om schoonheidsfoutjes eruit te halen, verbeteringen mee te nemen en voor de nieuwelingen om wedstrijdervaring op te doen. Het was een mooi wedstrijd


Sint en Pieten op bezoek bij Heres

Zaterdag 1 december bracht Sint en zijn twee Pieten een bezoek aan de kinderen van groep 2 t/m groep 5 van Gymnastiekvereniging Heres. In sportcentrum de Kuil zag Sint een spectaculair parcours in de lucht hangen aan touwen, een mooie glijbaan,  een pakjes baan, een trampoline, rekstok en een heleboel zingende kinderen. Sint las voor uit zijn boek en een paar kinderen lieten een  mooie radslag, handstand en een zweefstand aan hem zien. Aan het einde kregen ze van de Sint een mooi kadootje en wat lekkers. Zingend namen de kinderen afscheid van de Sint en zijn Pieten. Ook in de les wordt de verjaardag van Sinterklaas gevierd: gezellige spelletjes, kadootjes, Pietenbaan. Meer foto’s te zien op www. heresbodegraven.nl

Mandy en Sarah in de top tien tijdens eerst districtswedstrijd, Gaby en Fleur knappe prestaties op resp. vloer en balk

Op 24 november 2018 vonden de eerste district wedstrijden plaats voor de selectie. De junioren en senioren van de 4e divisie reisden af naar Voorburg. Bij de junioren kwamen Mandy Both en Sarah Schakel in actie. Mandy liet op de balk mooie nieuwe combinaties zien en dit werd beloond met een 9.80 en goed voor een prachtige 3e plek op de balk. Op sprong werd zij 5e met een 10.70. Sarah kreeg een 11.35 voor haar mooie half in/half uiten werd hiermee 2e op sprong, op de brug werd zij 5e met een 9.13, waarbij zij voor het eerst haar kip halve draai turnde tijdens een wedstrijd. In het eindklassement voor de meerkamp werd Mandy 7e en Sarah 10e.

Daarna was het de beurt aan de senioren Fleur Baas en Gaby van den Bos. Fleur turnde een prachtige balkoefening die gewaardeerd werd met een 10.77. Dit leverde haar een 2e plaats op. Gaby startte de wedstrijd minder maar herpakte zich op de vloer en sprong. Zij werd 3e op vloer met een 11.27 en 4e op sprong met een 12.05

In het eindklassement voor de meerkamp kwamen de meiden mooi achter elkaar met op de 11e plaats Fleur en de 12e plaats Gaby. 

Dit jaar zijn de district wedstrijden anders ingedeeld. Eerst worden er twee district wedstrijden geturnd en vanuit daar kan je je plaatsen voor de district finale en toestelfinale.

Het was voor alle meiden een geslaagde dag met mooie oefeningen waarbij al veel vooruitgang te zien was. Iedereen turnde nieuwe elementen en combinaties. Dat belooft wat voor de aankomende wedstrijden!


Sprookjes springshow was betoverend

Op 21 november organiseerde Heres een kleurrijk springoptreden voor publiek in de Sporthoeve. De recreanten turngroepen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar waren gekleed als sprookjes/Disney, zoals 101 Dalmatiërs, Gelaarsde kat, Frozen, Belle en het beest, Mickey Mouse en de Lion King. Ze lieten mooie sprongen zien op de trampoline, trampoline kast en op de lange mat. Het publiek genoot, foto’s werden gemaakt en leden van het springuur gaven een fantastische demonstratie, met onder andere hurksalto’s en hoeksalto’s. Aan het einde ging iedereen blij met een springdiploma naar huis. Meer foto’s zijn te bekijken in het fotoalbum van www.heresbodegraven.nl


Heres springt naar goud

 Heres had 10 november zeer goed gescoord bij de regionale springwedstrijden in de Sporthoeve in Bodegraven. De recreanten gingen met maar liefst negen bekers naar huis.De wedstrijden bestond in de ochtend uit lange mat, trampoline en trampoline kast. Er werd in teamverband gestreden op niveau E. Heres deed ’s ochtends met vier teams mee en streed tegen plaatsgenoot Dos en andere teams uit de regio o.a. uit Noordwijk, Gouda, Zoetermeer en Wateringen. Heres won drie bekers met mooie radslagen en handstanden op de lange mat. Op het onderdeel trampoline kast kregen ze twee bekers.’s Middags deed Heres met één damesteam van 10-16 jaar mee op de onderdelen, trampoline, trampoline pegasus, lange mat en plank kast.

Heres was in de middag ook ontzettend sterk op alle toestellen en werd daardoor eerste op lange mat en trampoline en tweede op trampline pegasus en plank kast. De leiding, turners en turnsters kijken terug op een supergezellige wedstrijd waar prachtige resultaten zijn behaald.

Zsm zullen er filmpjes van de wedstrijd geplaatst worden


Heres tweede plaats bij kaascorso

Donderdag 13 september werd Heres mooi tweede tijdens de kaascorso. De kar was mooi versierd en er zat een tijger op ! De circusdirecteur Mieke hield het allemaal in de gaten, de leden deden mooie salto's, radslagen en handstanden.De kaaskoningin en de hofdames waren een koninklijk Heres trio. Nicolle Oostdam, AnoukNauta en Yvette de Bruin  hadden alle drie bij Heres geturnd. 

Za 15 september had Heres een leuke informatiekraam op de streefmarkt. Wil je een keertje meedoen? De eerste 2 lessen zijn gratis. Stuur een mailtje naar gymheres@live.nl


Heres stopt met dans

Turn-en Dansvereniging Heres gaat scheiden. Als goede vrienden gaan de dans- en turnafdeling afscheid van elkaar nemen. Ze gaan uit elkaar per 1 september 2018.  De overeenkomst is donderdag 31 mei j.l. ondertekend door Fleur Kastelijn, Saskia van den Akker en Edmée Bos.  Fleur Kastelijn en Saskia van den Akker gaan een nieuwe verenging oprichten voor o.a. dansactiviteiten in de huidige  Studio Heres aan de Doortocht 20 in Bodegraven. Het aanbod van de danslessen van Heres blijft  bestaan. Uitbreiding en verbreding op het culturele vlak gaan plaatsvinden. De naam van de nieuwe verenging is Studio Forza. Krachtig, sterk, muzikale ondersteuning en energiek. Daar staan de beide dansdocenten volkomen achter.

 Gymvereniging Heres blijft zich richten op gym, turnen, nijntje beweegdiploma, conditietraining, steps-aerobic, BBB, trampoline-tumblingspringen en freerunning. Heres biedt kwalitatieve lessen, zoals zij al jaren doet.

Door de splitsing van de huidige vereniging kan er effectiever en efficiënter gewerkt gaan worden. " Je kan je als bestuur richten op het onderdeel waar je affiniteit, kennis en plezier in hebt. Visies kunnen aangescherpt worden en taken verdeeld." Na de zomervakantie zullen beide verenigingen gaan starten met een nieuw, maar ook vertrouwd lesaanbod. Het lesaanbod is voor onze leden van jong tot oud, want bewegen met plezier, talent en ontwikkeling staan bij beide verenigingen hoog in het vaandel. "Daar doen wij het voor!"


Share by: