Agenda

10 nov Springwedstrijden

Bezoekers teller

Website Counter

VriendenV.Heres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

December :veel activiteiten bij Heres

 "December, een maand met een R. De  R van Brrrrrrr, kou, regen, mist en sneeuw. Maar ook een maand met volop leuke activiteiten en feestdagen. Een drukke maand mogen we wel zeggen. Er moet veel geregeld worden tussen de dagelijkse zaken door maar het geeft wel voldoening als je ziet dat al die inspanning plezier geeft.

We beginnen bij die beste Sinterklaas met zijn Pieten. Helemaal uit Spanje naar Nederland en bezoeken brengen aan alle kinderen. Zo ook bij Heres. In de peutergroepen gym en dans kwam die lieve man niet op bezoek maar er was wel een echte Pieten dansles en bij de gym werd er geklommen, gegleden, gerold, gegooid. De juffen kregen ineens een bericht van de Sint dat ze het allemaal heel goed deden en als verdienste hangt daar zomaar een pietenzak vol met cadeautjes, snoepzakjes en voor de gym kinderen een echte Pietengym-Diploma. Elk jaar zie je de kinderen weer denken………..hoe kan dat toch? Ik heb echt geen Piet gezien die die zak gebracht heeft! Voor de groepen 2,3,4 en 5 werd de mooie dansstudio met al die spiegels in de twee zalen helemaal versierd met een heuse openhaard, vlaggetjes en neppakjes zodat de Sint met wel 4 Pieten een heerlijke middag hadden. Dansen, zingen, volop spelletjes, limonade en wat lekkers, boven op de Pieten klimmen, het kon allemaal niet op. Met hun handen vol aan een cadeau, snoep en kleurplaat gingen ze vol met verhalen naar huis.

 We zwaaien Sint met zijn Pieten weer uit en de kerstspullen worden tevoorschijn gehaald.

De dansstudio wordt met lichtjes en kerstbomen nogmaals gezellig gemaakt. Iedereen kon een wenskaartje in de kerstboom hangen.

Er werden Dans-workshops gegeven, dans filmpjes gemaakt en geknutseld aan mooie kerstattributen.

Met de gym werden de kerstmutsen opgedaan en winter estafette gehouden. Muts, sjaal en beenwarmers aan, schaatsen met doeken onder je voet, dan door wakken kruipen, klimmen op de sneeuwberg, er door glijden en terug rennen. Dat allemaal met leuke kerst liedjes.

Als laatste is er een groot Gym Kerst Feest gegeven in sportzaal De Kuil. Hier hebben bijna 100 kinderen aan meegedaan.

Nijntje Gym met de allerkleinsten waar de ouders aan mee mochten doen. Een grote kring maken, handen vast en dan dansen en oefeningetjes doen met een hele grote nijntje in het midden. Een aantal hadden bij Heres nijntje gymlessen gevolgd en verdiende hun eerste nijntje beweegdiploma 1 met nijntje vignet.

Met groep 2 t/m 8 volop turnen, trampoline springen, freerunning en tumblingbaan springen. Als je langs de kerstboom kwam mocht er een versiersel ingehangen worden.

Als afsluiting heeft Heres een Kerstborrel met hapjes gehouden voor de leden, ouders, docenten en het bestuur in hun eigen gezellige Dans studio.


De R maakte plaats voor een Pfff… maar wat is december toch een gezellige maand."

juf Mieke


 


Heres wenst iedereen heel gezellige Kerstdagen en een Sportief 2018."

 

 

 
Advertenties
Informatie
Websites

Zoeken